Plnená teľacia hruď

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny (6 - 8 osôb): 750 g teľacej hrude, s kosťou, 4 rožky, 100 ml mlieka, 1 PL masla, 50 g šunky, 50 g mandlí, 2 strúčiky cesnaku, 1 PL posekanej petržlenovej vňate, 2 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok, olej, mletá paprika, 1 cibuľa, 100 ml mäsového vývaru

Postup: Umyté, osušené mäso narežeme popri kosti tak, aby vznikla kapsa. Vnútro, vrch osolíme, natrieme prelisovaným cesnakom. Rožky pokrájame na kocky, zalejeme teplým mliekom, v ktorom sme rozpustili maslo. Šunku nakrájame nadrobno, mandle pomelieme, olej so žĺtkami, petržlenovou vňaťou pridáme k rožkom. Zmes ochutíme soľou, korením, štipkou muškátového oriešok. Vmiešame sneh z bielkov. Plnku dáme do kapsy, otvor zašijeme. Mäso na pekáči posypeme paprikou, pokrájanou cibuľou, pokvapkáme olejom, podlejeme vývarom, dáme zapiecť. Počas pečenia viackrát oblejeme šťavou.

 


AdSense