Teľacie plátky s ružičkovým kelom

Hviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívneHviezdy sú neaktívne
 

 

Suroviny: 800 g teľacieho stehna, 500 g ružičkového kelu, 2 cibule, 1 mrkvu, 5 dl bieleho suchého vína, 1/2 viazaničky anglického zeleru, 3 vajcia, 1 citrón, 50 g olív, 300 g tuniaka v konzerve, 50 g sardiniek, 50 g masla, 2 - 3 čerstvé bobkové listy, rozmarín, 60 g kapár, trocha horčice, olivový olej, soľ, korenie

Postup: Makrájanú mrkvu, zeler, 1 cibuľu osmažíme na troche oleja, vložíme osolené stehno, podľa chuti pridáme bobkový list, rozmarín, podlejeme bielym vínom, malým množstvom vody, varíme tak dlho až mäso zmäkne. Zo žĺtkov, trochy horčice, oleja pripravíme majonézu, osolíme, okoreníme, pridáme niekoľko kvapiek čerstvej citrónovej šťavy. Rozmixujeme kapary, tuniaka, sardinky, maslo, premiešame s majonézou. Ak je hustá, riedime ju smotanou. Kel sparíme v slanej vode, osmažíme s nadrobno nasekanou cibuľou, olivami na niekoľkých kvapkách oleja, podľa chuti osolíme, okoreníme. Na taniere kladieme ružičkový kel, naň teľacie mäso nakrájané na tenké plátky, nakoniec zalejeme omáčkou. Teľacinu možno deň vopred dať do nálevu s bielym vínom, rozmarínom, bobkovým listom. Mäso sa necháva v omáčke až do podávania.

 


AdSense