Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Dia rezy

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (20 ks):

Cesto: 4 vajcia, 4 PL horúcej vody, 50 g náhradného sladidla na pečenie, 100 g hladkej múky, 50 g Maizeny, 2 PL kakaa, 2 ČL prášku do pečiva.

Plnka 25O g ananásového dia kompótu, 1 1/2 bal. čírej želatíny, 7 PL studenej vody, 160 ml ananásovej šťavy z kompótu, 40 g náhradného sladidla, kôra z 1/2 1/2 citróna, 350 g nízkotučného jogurtu.

Ozdoba: 30 g dia čokolády

Postup: Žĺtky vyšľaháme s vodou, postupne pridávame sladidlo, šľaháme až je zmes krémová. Bielky vyšľaháme na sneh. múku zmiešame s kakaom, Maizenou, práškom do pečiva, postupne primiešame k žĺtkovej zmesi, potom vtrieme sneh, cesto vylejeme na plech veľkosti 20x24 cm vyložený papierom na pečenie, pečieme pri 190 st 12 min. Upečené cesto vyklopíme, papier stiahneme, necháme vychladnúť, potom ho prekrojíme na dve rovnaké časti. Želatínu vymiešame s vodou, necháme 10 min napučať. Ananás nakrájame na kúsky, niekoľko väčších necháme na ozdobu. Šťavu zmiešame s jogurtom, citrónovou kôrou, sladidlom. Napučanú želatínu zohrejeme podľa návodu na obale, premiešame s 1 PL jogurtovej zmesi, vlejeme k zvyšku zmesi, premiešame, necháme 1 h v chladičke, potom ju zmiešame s ananásom, 2/3 krému natrieme na jednu časť cesta, prikryjeme druhou. Zvyšým krémom potrieme vrchnú časť, ozdobíme ananásom, strúhanou čokoládou, na 1 h dáme chladu.

Posledná úprava Pondelok, 11 Apríl 2011 14:41  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Ako správne pripraviť mäso - Mäso na porcie krájame vždy cez vlákno, aby sa pri konzumácii ľahšie oddeľovalo. Naklepávame ho zásadne na vodou navlhčenej drevenej doske, drevo nenasaje šťavu z mäsa. Jemné mäsá naklepávame len tupým, opakom nožíka, tuhé tĺčikom. Ak chceme mäso dusiť, napred ho opečieme na troške tuku. Na povrchu sa vytvorí pevná kôra a preto je šťavnatejšie. Pri pečení do mäsa nepicháme vidličkou, aby z neho zbytočne nevytiekla šťava. Podlievame ho buď vlastnou šťavou alebo horúcou vodou. Solíme ho až tesne pred úpravou, aby povrch nevlhol a tuk neprskal z panvice. Tvrdé mäso vraj zmäkne, ak k nemu pridáme trochu octu. Aby sme mäso v lete uchránili pred muchami, obložíme ho vrstvou cibule. Mäsový vývar na polievku bude silný, keď vložíme mäso do studenej vody, prípadne ho predtým pokrájame. Naopak, mäso do omáčky vkladáme až do horúcej vody, zostane šťavnaté.