Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma

Dia rezy

E-mail Tlačiť PDF
Užívateľské hodnotenie: / 0
SlabéDobré 

Suroviny (20 ks):

Cesto: 4 vajcia, 4 PL horúcej vody, 50 g náhradného sladidla na pečenie, 100 g hladkej múky, 50 g Maizeny, 2 PL kakaa, 2 ČL prášku do pečiva.

Plnka 25O g ananásového dia kompótu, 1 1/2 bal. čírej želatíny, 7 PL studenej vody, 160 ml ananásovej šťavy z kompótu, 40 g náhradného sladidla, kôra z 1/2 1/2 citróna, 350 g nízkotučného jogurtu.

Ozdoba: 30 g dia čokolády

Postup: Žĺtky vyšľaháme s vodou, postupne pridávame sladidlo, šľaháme až je zmes krémová. Bielky vyšľaháme na sneh. múku zmiešame s kakaom, Maizenou, práškom do pečiva, postupne primiešame k žĺtkovej zmesi, potom vtrieme sneh, cesto vylejeme na plech veľkosti 20x24 cm vyložený papierom na pečenie, pečieme pri 190 st 12 min. Upečené cesto vyklopíme, papier stiahneme, necháme vychladnúť, potom ho prekrojíme na dve rovnaké časti. Želatínu vymiešame s vodou, necháme 10 min napučať. Ananás nakrájame na kúsky, niekoľko väčších necháme na ozdobu. Šťavu zmiešame s jogurtom, citrónovou kôrou, sladidlom. Napučanú želatínu zohrejeme podľa návodu na obale, premiešame s 1 PL jogurtovej zmesi, vlejeme k zvyšku zmesi, premiešame, necháme 1 h v chladičke, potom ju zmiešame s ananásom, 2/3 krému natrieme na jednu časť cesta, prikryjeme druhou. Zvyšým krémom potrieme vrchnú časť, ozdobíme ananásom, strúhanou čokoládou, na 1 h dáme chladu.

Posledná úprava Pondelok, 11 Apríl 2011 14:41  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Čistenie fľakov - Červené víno: Vlhký fľak bohato posypeme soľou. Po 2 h soľ vykefujeme. Textília sa môže namočiť do acidofilného mlieka, minerálky či bieleho vína. Kyselina sa rozpustí, fľak sa neutralizuje. Guľôčkové pero: Fľak pred praním postriekame lakom na vlasy. Ošúchame v octovej vode. Tento proces opakujeme, až fľak zmizne. Mrkvová šťava: Textíliu namáčame 21 - 2 h v minerálke alebo acidofilnom mlieku a potom vyperieme bežným spôsobom. Živica: Oškriabeme čo najviac živice (nožom). Potom jemne pošúchame vodou a terpentínom. Nakoniec prežehlíme pri miernej teplote cez pijavý papier. Mastnota: Ak je fľak čerstvý, možno ho odstrániť prežehlením cez pijavý papier alebo posypať ho múkou. Na kožu je najlepšie použiť trochu bielka, ktorým fľak vyšúchame. Ak je fľak na koži starší, skúsime ho odstrániť vlažnou octovou vodou. Lepidlo: Z prírodných vlákien odstránime lepidlo odlakovačom na nechty s obsahom acetónu. Pri umelých