Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Špagety s pestom a parmezánom

Špagety s pestom a parmezánom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 4
SlabéDobré 

Suroviny: 500 g špagiet, soľ, olivový olej, 150 g údenej prerastenej slaniny, 1 cuketa, 25 ks sherry paradajok, 100 g čiernych olív bez kôstok, 2 PL pesta Genovese, 125 g nastrúhaného parmezánu, čerstvá bazalka

Postup: Špagety uvaríme v slanej vode "al dente". Slaninu pokrájame na tenké rezančeky, cuketu na menšie plátky a dáme spolu restovať do hlbokej panvice s hrubším dnom. Až je slaninka a cuketa vypečená do zlatista, pridám sherry paradajky a čierne olivy nakrájané na kolieska. Opečené paradajky pomocou varešky rozpučíme, aby z nich šťava vytiekla. Prilejeme troška olivového oleja, pesto a krátko prehrejeme. Do zmesi dáme horúce špagety, polovicu nastrúhaného parmezánu a zľahka premiešame (pretrasieme). Rozložíme na teplé taniere, posypeme druhou časťou parmezánu a natrhanou čerstvou bazalkou. Pesto je studená omáčka z jemne nasekanej bazalky, cesnaku, parmezánu, píniových orieškov, olivového oleja a soli.

 

Posledná úprava Streda, 06 December 2017 12:06  


Vedeli ste, že:

Kyslá kapusta - Klasicky sa ochucuje kyslá kapusta ako príloha k mäsu alebo kapustnica bobkovým listom alebo čiernym korením. K pečenému mäsu sa hodí nakrájaná cibuľa alebo nastrúhané jablká podusené s kapustou, podliate vývarom. Podusením kapusty so sektom a pridaním kúskov ananásu získame luxusnú prílohu. Jednoduchý šalát pripravíme, keď vyškvaríme prerastené kocky slaniny a s mletou rascou ich pridáme ku kapuste.