Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Cestoviny Špagety so sušenými paradajkami

Špagety so sušenými paradajkami

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 2
SlabéDobré 

 

Suroviny (pre 4 osoby): 400 g jarnej cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 200 g sušených paradajok v oleji, soľ, 400 g špagiet (tenkých špagiet), 4 PL olivového oleja, 80 g bazalky, mleté čierne korenie, 5 PL tvrdého ovčieho syra (pikantného)

Postup: Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Strúčiky cesnaku očistíme a najemno posekáme. Sušené paradajky necháme odkvapkať a nakrájame na tenké pásiky. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme cesnak, sušené paradajky a jarnú cibuľku. Dusíme 8 minút, osolíme a okoreníme. Bazalku očistíme a lístky pootŕhame. Špagety scedíme a necháme odkvapkať. Dáme do hrnca s paradajkami, premiešame a krátko zahrejeme. Pred podávaním posypeme syrovými hoblinami.

 

Posledná úprava Pondelok, 18 Október 2010 09:52  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Nálev z uhoriek, kápie, alebo cibuľky sa hodí na dochutenie šalátov so zeleniny, pikantných nátierok, alebo do zemiakového šalátu.