Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Jedlá zo zeleniny Áziské palacinky so sladko-kyslou kapustou

Áziské palacinky so sladko-kyslou kapustou

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 1
SlabéDobré 

Suroviny (14 ks) 200 g šošovice, 1 jablko, 1 KL citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, olej cesto: 4 bielky, 0,4 l vody, 300 g hladkej múky, štipka soli

Kapusta: 1 hlávka bielej kapusty, soľ, mleté čierne koreniem 2 PL kryštálového cukru, 4 PL octu, 0,3 l body, 4 PL sójovej omáčky

Postup: kapustu nakrájame na tenké rezance, osolíme, necháme stáť 10 minút, dôkladne vyžmýkame. Na panvici skaramelizujeme cukor, karamel, podlejeme octom, necháme prevrieť, miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí. Vložíme kapustu, na minime dusíme asi štvrť hodiny, dochutíme mletým korením. Bielky vyšľaháme s vodou, prisypeme múku, štipku soli, nahladko vyšľaháme a necháme hodinu odpočívať.

Šošovicu necháme napučať, na druhý deň dáme do čerstvej neosolenej vody a uvaríme domäkka. Osolíme ku koncu varenia. Na panvici zohrejem trochu oleja, nalejeme trochu cesta tak, aby sa roztieklo po celej panvici, upečieme z jednej aj druhej strany. Každú palacinku zošmykneme na veľký tanier a necháme vychladnúť. Uvarenú šošovicu zlejeme a necháme odkvapkať, jablko ošúpeme, vyberieme jadrovník. Do mixéra dáme šošovicu, jablko, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie, cesnak a krátko pomixujeme. Palacinky naplníme, stočíme, podávame so sladkokyslou kapustou.

Posledná úprava Štvrtok, 02 Február 2017 14:02  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok

Vedeli ste, že:

Eintopf špecialita z jedného hrnca - Na prípravu používame širšie ťažšie hrnce, ktoré majú dlhšiu tepelnú zotrvačnosť. Výborné sú liatinové smaltované hrnce, v ktorých sa jedlo varí alebo dusí pomaly, čo umožňuje dokonalejšie pospájanie jednotlivých chutí, aróm. Pre 6 osôb sa používa 5 litrový hrniec, aby bolo dosť miesta na miešanie a prehľad jednotlivých komponent. V malých hrncoch sa suroviny drvia a vzniká tzv. gulášový efekt. Je lepšie jedlo nemiešať, ale potriasť hrncom.