Recepty z Herby

...tie najlepšie recepty pre Vás a Váš najmilší maškrtný jazýčok...

  • Zväčšiť veľkosť písma
  • Predvolená veľkosť písma
  • Zmenšiť veľkosť písma
Home Recepty Herby Jedlá zo zeleniny Placka plnená kuracím mäsom

Placka plnená kuracím mäsom

E-mail Tlačiť
Užívateľské hodnotenie: / 5
SlabéDobré 

Suroviny (pre 4 osoby): 1 kg zemiakov, 120 g hladkej múky, 6 strúčikov cesnaku, 1 vajce, majoránka, olej, soľ

Plnka: 300 g kuracích pŕs, 100 g sterlizovanej kukurice, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, 1 čajová lyžička maizeny, mletá paprika, 1 čili paprička, 1 paprika, 1 cibuľa, soľ

Postup: Mäso nakrájame na malé kúsky. Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku a po 4 minútach pridáme kuracie mäso a opekáme, až kým mäso nezmäkne. Zmes ochutíme mäkkou paprikou a soľou. Čili papričku zbavíme zrniek, nakrájame na kolieska. Kukuricu precedíme, necháme odkvapkať a spolu s čili papričkou pridáme do zmesi. Nakoniec pridáme sójovú omáčku a maizenu rozmiešanú v troške vody. Zemiaky očistíme, a najemno nastrúhame. Pridáme múku, soľ, majoránku vajcia a pretlačené strúčiky cesnaku. Všetko vymiešame na hladké cesto. Na panvici rozpálime olej upečieme zemiakové placky. Ešte teplé ich naplníme kuracou zmesou podávame.

 

Posledná úprava Sobota, 27 November 2010 22:53  

Reklamný prúžok
Reklamný prúžok