Suroviny: 200 g cukru, 1 PL strúhanej citrónovej kôry, 100 g polohrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku, 2 vajcia, 150 ml medu, soľ, 2 červené hrušky, šťava z 1 citróna, 1 PL oliv. oleja, 4 PL ricotty, 2 PL práškového cukru
Postup: Cukor, citrónovú kôru, múku, kypriaci prášok zmiešame. Vajcia oddelíme, žĺtky s cukrom, maslo vyšľaháme do peny, vmiešame do zmesi. Bielok so soľou ušľaháme, vmiešame do cesta, hrušky nakrájame na mesiačiky. Ohrejeme med s citrónovou šťavou, hrušky v ňom krátko podusíme, necháme vychladnúť. Na panvici zohrejeme olej, upečieme 8 ks lievancov, Ricottu rozdelíme na lievance, obložíme hruškami, prikryjeme ostatnými lievancami, posypeme práškovým cukrom. Podávame s omáčkou, zdobíme citrónovou kôrou, mätou alebo čerstvými jahodami.