Suroviny (20 ks): cesto: 1 kocka droždia, 500 g hladkej múky, 120 g masla, 1 vajce, 1 ČL soli, 1 ČL soli.

Plnka: 2 cibule, 2 PL slnečnicového oleja, 150 g pečeného brav. mäsa, 1/2 viazaničky petržlenovej vňate, 2 PL vývaru, 2 PL kyslej smotany, 1 ČL sušeného majoránu, 1 ČL sladkej papriky, soľ, mleté čierne korenie, 1 vajce

Postup: V 150 ml vlažnej vody rozrobíme droždie, necháme postáť. Múku dáme do misy, vlažné maslo prilejem do múky s roztopeným droždím, vajcom, soľou, vypracujeme lepkavé cesto. Na pomúčenej doske 10 min. spracúvame rukami, až sa prestane lepiť, necháme kysnúť 30 min. na teplom mieste.

Olúpanú cibuľu nasekáme nadrobno. Umytú, osušenú petržlenovú vňať nasekáme nadrobno. Na panvici na horúcom oleji opečieme cibuľu, zmiešame s mäsom, pridáme vývar, smotanu, vňať, papriku, soľ, čierne korenie.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm, pohárom vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm, doprostred každého dáme KL plnky.

Bielok oddelíme od žĺtka. Okraje koliesok potrieme bielkom, pritlačíme k sebe, aby vznikol polmesiac. Pirôžky dáme na plech, potrieme žĺtkom, necháme 10 min. kysnúť. Pečieme 15 minút pri 200 °C.