Suroviny: 300 g instantnej plenty (kukuričnej kaše), 2 ČL soli, 20 g sušených lesných húb, 2 PL olivového oleja, 4 hrubo nakrájané strúčiky cesnaku, 600 g šampiňónov pokrájaných na plátky, 1 PL paradajkového pretlaku, 2 ČL sušeného tymianu, 50 ml červeného vína, 5 ČL brandy, soľ, čierne korenie, posekaná petržlenová vňať

Postup: Sušené vody zalejeme vriacou vodou, máčame 30 m. Do panvice dáme olej, opražíme cesnak, aj nakrájané šampiňóny, miešame 10 m, 50 ml zo sušených húb pridáme k šampiňónom. Namočené sušené huby pokrájame, s paradajkovým pretlakom, tymianom, vínom, brandy dáme do panvice, posolíme, pokoreníme, dusíme 20 m. Do väčšieho hrnca dáme 1/4 l vody, polentu, soľ, vyšľaháme, necháme zovrieť, na slabom ohni varíme 10 m, ozdobíme vňaťou.