Suroviny: 700 g bravčového rebierka, 200 g karotky, 80 g hnedého cukru, 2 dl vína rosé, 2,5 dl smotany, 1 celý pór, 100 g muškátového orieška, viazanička petržlenovej vňate, 800 g zemiakov, olej, soľ, čierne korenie

Postup: Zemiaky pokrájané na tenké plátky zmiešame s pórom nakrájaným na kolieska, so smotanou ochutíme orieškom, osolíme, okoreníme. Vložíme do pekáča, upečieme v rúre pri 200 - 220 °C. Nakrájané rebierko opečieme na niekoľkých kvapkách oleja, pri pečení pridáme na hrubo nakrájanú karotku posypanú cukrom, posekanou petržlenovou vňaťou. Keď sa mäso upečie do chrumkava nalejeme naň víno, varíme tak dlho až zmäkne a omáčka zhustne. Mäso v omáčke podávame s pečenými zemiakmi so smotanou.