Suroviny (pre 4 osoby): 600 g bravčovej sviečkovice, 175 ml kuracieho vývaru, 2 malé sladké jablká, 4 malé cibuľky, 2 polievkové lyžice olivového oleja, 1 polievková lyžica hladkej múky, vetvička čerstvého tymiánu, 3 polievkové lyžice kremžskej horčice, soľ, mleté čierne korenie, 5 polievkových lyžíc smotany na šľahanie, 2 polievkové lyžice brandy
Postup: Dáme variť vývar. Z bravčovej sviečkovice odstránime zvyšky tuku a nakrájame ju na hrubé plátky. Jablká rozštvrtíme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na plátky. Cibuľky umyjeme, nakrájame na kolieska a odložíme nabok. V panvici rozohrejeme olej, vložíme plátky mäsa a na silnom ohni opekáme 1 minútu z každej strany. Primiešame múku a za ustavičného miešania opekáme asi 2 minúty. Potom pridáme cibuľky a vývar, premiešame a necháme zovrieť. Vetvičku tymiánu umyjeme a osušíme, odtrhneme lístky a pridáme do panvice s jablkami, horčicou, korením a soľou. Na strednom oleji všetko dusíme asi 4 minúty, kým mäso nie je mäkké. Do omáčky vmiešame smotanu a veľmi pomaly za ustavičného miešania prehrievame 2 minúty, ale nevaríme. Prilejeme brandy, zosilníme oheň a zohrievame ďalšie 2 minúty. Mäso s omáčkou rozdelíme na taniere a podávame.