Suroviny (4 porcie): 4 rezne bravčového stehna, 4 plátky údenej slaniny, 4 vajcia, 1 lyžica hladkej múky, 200 ml mlieka, 2 lyžice sladkej smotany, mleté čierne korenie, soľ, cukor, kôpor, olej
Postup: rezne naklepeme, osolíme, okoreníme. Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Na každý rezeň položíme tenký plátok slaniny, celé vajce, všetko zabalíme a zopneme špáradlom. Závitky prudko opečieme zo všetkých strán na rozohriatom oleji, potom podlejeme trochou vody a dusíme 10 - 15 minút. Mäso vyberieme a držíme v teple. V mlieku rozmiešame hladkú múku a vlejeme do výpeku, Dobre premiešame, necháme prevariť a precedíme. Do omáčky pridáme podľa chuti cukor, ocot, posekaný kôpor a smotanu. Na tanieroch závitky prekrojíme a prelejeme omáčkou.
Podávame so žemľovou knedľou alebo s uvarenými cestovinami.