Suroviny: 4 bravčové rezne zo stehna, soľ, 2 vajcia, múka, strúhanka na obaľovanie

Plnka: 30 g cibule, 150 g hríbov, petržlenová vňať, čierne korenie, rasca, 2 menšie žemle, 2 vajcia, 20 g masla, 2 PL strúhanky

Postup: Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažíme na oleji, pridáme hríby, soľ, čierne korenie, rascu a dusíme domäkka. Žemle pokrájame na malé kocky, vymiešame so žĺtkami, pridáme soľ, posekanú petržlenovú vňať, udusené hríby, sneh z bielkov a 2 PL strúhanky. Premiešame a plnku uložíme na posolené, naklepané rezne do polovice, prekryjeme druhou polovicou a spojíme ihlou. Takto pripravené rezne obalíme v trojobale a vypražíme na oleji.

Podávame so zemiakovou kašou.