Suroviny (4 porcie): 500 g mletého mäsa, soľ, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce, 2 PL nasekanej petržlenovej vňate, 1 ČL korenia karí, štipka čili, 3 PL oleja, 1 červená čili paprička, 4 karotky, 400 ml paradajkovej šťavy, 3 PL paradajkového pretlaku, mleté čierne korenie
Postup: Cesnak ošúpeme, nasekáme, spolu s vajcom, vňaťou, trochou soli, karí a čili primiešame k mäsu. Vlhkými rukami urobíme menšie guľky, z každej strany prudko opražíme na oleji. Čili papričky umyjeme, vyberieme jadierka, žilky, nadrobno nasekáme. Karotku očistíme, nakrájame. Mäso dáme do pekáča, pridáme mrkvu, čili papričku, prilejeme paradajkovú šťavu, necháme zovrieť, varíme asi 5 min. Vmiešame paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, necháme prebublávať, kým všetko nezmäkne.
Podávame s ryžou.