Suroviny (4 osoby): 750 g bravčového bôčika, rozmarín, tymián, olivový olej, baranie rohy, sterilizované kyslé uhorky

Postup: Bôčik očistíme, vrchnú kožu pomocou noža narežeme na kosoštvorce. Rozmarín a tymián nasekáme, zmiešame s olejom a mäso potrieme bylinkovou zmesou. Cesnakové strúčiky ošúpeme. Nožom urobíme do mäsa malé otvory, do ktorých vkladáme cesnakové strúčiky. Mäso necháme na chladnom mieste marinovať. Potom ho položíme na smaltovaný pekáč v rozohriatej rúre opekáme pri 200 st: C. 60 min. Podľa potreby počas pečenia podlievame alebo potierame olejom zmiešaným s bylinkami. Upečený bôčik krájame tesne pred podávaním, aby mäso ostalo šťavnaté.

Podávame ho s nakladanou zeleninou a čerstvým chlebom.