Suroviny (8 - 10 porcií): 1500 g chudého bôčika, rozmarín, 300 g zelených jablk, koriander, hotové korenie do jablčného závinu, 50 ml vinného octu, 200 ml smotany, pažítka, citrónová šťava, soľ
Postup: Bôčik umyjeme, osušíme, osolíme a kožu narežeme do mriežky. Mäso obrátime a naklepeme. Pasta: 2 PL paradajkového pretlaku, 1 ČL nastrihaných ihličiek rozmarínu pomiešame a nanesieme na vnútornú a prípadne aj vonkajšiu časť mäsa. Jablká aj so šupou nahrubo postrúhame, premiešame s 1 PL paradajkového pretlaku, v ktorom sme rozmiešali rozdrvený koriander a korenie do jablkového závinu. Zmes jabĺk položíme na plát mäsa, stočíme a obviažeme niťou. Pečieme vo vyhriatej rúre a podlievame nálevom z 350 ml vody a 50 ml vínneho octu. Po upečení mäso vyberieme, necháme vychladnúť. Do výpeku zavaríme 0,2 l smotany, po vychladnutí pridáme 2 PL nasekanej pažítky s citrónovou šťavou.
Teplý bôčik s omáčkou sa podáva s ryžou, studený so zemiakovým šalátom.