Suroviny (4 porcie): 4 plátky bravčového stehna, 4 plátky oravskej slaniny, 4 slivky, 4 PL worcesterskej omáčky, 3 PL cukru, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať

Postup: Slivky zbavíme kôstok, pokrájame na drobné kúsky (alebo rozmixujeme) s cukrom a troškou čierneho korenia, zahrievame na panvici, kým zmes skaramelizuje, Mäso naklepeme, jemne osolíme, natrieme worcesterskou omáčkou, posypeme posekanou petržlenovou vňaťou, potrieme slivkovou zmesou. Plátky opatrne zvinieme, každú rolku zabalíme do plátku slaniny, previažeme niťou. Položíme ich vedľa seba do menšieho pekáča, zakryjeme alobalom, dáme do rúry piecť. Elektrická 185, teplovzdušná 170 °C, plynová stupeň 3, čas pečenia 40 min. Pred dopečením alobal odstránime, mäso dopečieme odkryté. Odložíme trochu skaramelizovanej slivkovej zmesi, zmiešame ju so slivkovým lekvárom. Získame pikantnú omáčku k mäsu.