Suroviny (4 porcie): 600 g bravčovej panenky, soľ, drvené čierne korenie, olej, hladká múka, 2 cibule, 4 strúčik cesnaku, 1 väčšia klobása, 160 g oravskej slaniny, 100 g šampiňónov, 2 feferónky alebo 1 čili paprička, 1 ČL mletej papriky, 1,5 dl vývaru, petržlenová vňať

Postup: Sviečkovicu rozkrájanú na malé plátky naklepeme, osolíme, okoreníme, obalíme v hladkej múke, opečieme na rozpálenom oleji, vyberieme. Do výpeku pridáme na tenké plátky nakrájanú slaninu, na kolieska nakrájanú klobásu, opražíme, pridáme lupienky cibule, plátky šampiňónov, opražíme, pridáme prelisovaný cesnak, mletú papriku, nasekanú feferónku, podlejeme vývarom, vložíme bravčové plátky, 5 min. dusíme. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Cibuľové lupene pripravíme tak, že cibuľu očistíme, rozkrojíme na štvrtky, rozoberieme na lupene.

Hotovú zmes môžeme ochutiť aj mletou rascou.