Suroviny (4 porcie): 300 g cestovín, 2 papriky, 4 paradajky, 1 uhorka, 1 cibuľa, 1 konzerva sterilizovanej kukurice, 1 konzerva sterilizovaných šampiňónov, čierne olivy bez kôstok, olivový olej, oregano, soľ
Postup: cestoviny uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody na "al dente" pri zahryznutí trocha tvrdé a scedíme. Čerstvú zeleninu umyjeme a pokrájame na kocky. Ošúpanú cibuľu nakrájame na hrubšie mesiačiky, olivy na kolieska a šampiňóny na na plátky. Sterilizovanú kukuricu scedíme a necháme odkvapkať. Všetky suroviny spolu zmiešame a pridáme k vychladnutým cestovinám (najlepšie sú farebné). Šalát ochutíme olivovým olejom, soľou, oreganom. Všetko premiešame a necháme hodinu odležať.
Ak ostali cestoviny, pokrájame ich nadrobno, premiešame s posekanou pažítkou, petržlenovou vňaťou alebo inými bylinkami a dáme zmraziť. Bude poruke dobrá závarka do polievky.