Suroviny (4 osoby): soľ, 300 g cestovín, cibuľa, 1 PL oleja, 200 g mletého hovädzieho mäsa, 400 ml paradajkovej omáčky, 200 g jemného tvarohu, vajce, 2 PL postrúhaného parmezánu, 100 g mozarelly
Postup: cestoviny uvaríme v osolenej vode. V panvici rozohrejeme olej, pridáme nasekanú cibuľu a pražíme 1 m. Pridáme mleté mäso a 3 m ho opekáme. Do panvice vlejeme paradajkovú omáčku a uvedieme do varu. Zmiernime teplotu a prikryté varíme 5 m. Zmiešame tvaroh s vajcom a parmezánom. Polovicu cestovín dáme do vymastenej formy. Na cestoviny rozdelíme syrovú zmes, zalejeme polovicou paradajkovej omáčky a prikryjeme polovicou mozzarelly. Na to dáme zvyšné cestoviny, omáčku a nakrájanú mozarellu. Formu prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 22O st. C asi 15 m. Nakoniec odstránime alobal a krátko dopečieme.