Suroviny (na 1 okrúhlu formu): 1 konzerva tuniaka, 300 - 400 g polohrubej múky, 3 PL olivového oleja, soľ, vlažná voda podľa potreby, 2 PL paradajkového pretlaku, 2 paradajky, 1 strúčik cesnaku, lístky bazalky, 1/2 ČL zmesi korenia na pizzu, 1 balenie syra mozarella, podľa chuti niekoľko sardeliek, olej

Postup: Múku spracujeme s vlažnou vodou, soľou, olejom na vláčne cesto. Vyvaľkáme ho do kruhu vo veľkosti formy, tú vymastíme olejom, cesto do nej vložíme. Olúpaný cesnak pretlačíme, rozdelíme na cesto, natrieme paradajkový pretlak, posypeme korením, obložíme tuniakom, sardelami. Pečieme v rúre pri 200 st. C 15 m, kontrolujeme špajdľou. Na záver dáme na cesto nakrájaný syr, nakrájané lístky bazalky, na niekoľko m ešte vložíme do rúry.