Suroviny (pre 4 osoby): 400 g jarnej cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 200 g sušených paradajok v oleji, soľ, 400 g špagiet (tenkých špagiet), 4 PL olivového oleja, 80 g bazalky, mleté čierne korenie, 5 PL tvrdého ovčieho syra (pikantného)
Postup: Cibuľku očistíme a nakrájame na kolieska. Strúčiky cesnaku očistíme a najemno posekáme. Sušené paradajky necháme odkvapkať a nakrájame na tenké pásiky. Špagety uvaríme podľa návodu na obale. Vo veľkom hrnci zohrejeme olej, pridáme cesnak, sušené paradajky a jarnú cibuľku. Dusíme 8 minút, osolíme a okoreníme. Bazalku očistíme a lístky pootŕhame. Špagety scedíme a necháme odkvapkať. Dáme do hrnca s paradajkami, premiešame a krátko zahrejeme.
Pred podávaním posypeme syrovými hoblinami.