Suroviny (4 porcie): 400 g špagiet, 1 PL oleja, 1 cibuľa, 200 g mäkkej salámy, 2 strúčiky cesnaku, 2 čerstvé paradajky, 1 koncentrovaný paradajkový pretlak (140 g), 1 ČL kryštálového cukru, hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 100 g tvrdého syra na strúhanie, mleté čierne korenie, oregano, soľ
Postup: Do vriacej vody dáme špagety podľa návodu. Na oleji speníme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mäkkú salámu, prelisovaný cesnak, paradajky pokrájané na kúsky, chvíľu pražíme, zahustíme paradajkovým pretlakom, ochutíme 1 ČL cukru, mletým čiernym korením, petržlenovou vňaťou, podľa chuti oreganom.
Na predhriatom tanieri špagety polejeme omáčkou, posypeme strúhaným syrom.