Suroviny /4 - 6 osôb/: 1,25 g  diviny, 0,5 kg bravčového laloku bez kože, 0,6 kg  divinovej pečene, 0,4 dl brusnicového kompótu, 5 g borievok, čierne korenie, tymián, soľ

Postup: Divinu uvaríme vo vode s br. lalokom, potom pomelieme  na  mlynčeku (mäso 2x). Zvlášť rozmixujeme pečeň, pridáme do nej soľ, korenie, borievky, rozmixovaný kompót s tymianom. Všetko pomixujeme, zmiešame s mäsom, premiešame, prípadne dochutíme. Zmes vkladáme do keramickej misky až po okraj, pobúchame, aby sa zmes utriasla. Nádobu dáme do vysokého plechu so 70 st. vodou. Plech prikryjeme, dáme do konvektomatu na 90 st na 1,5 hod. (para plus pečenie).

Potom dáme  terinu do chladu, aby stuhla.