Suroviny /4 osoby/: 8 srnčích rezňov, 50 g prerasteného bôčika, 100 g údenej slaniny, ml. sladká červ. paprika, 2 PL hl. múky, 100 g masla, 1 veľká cibuľa, 150 ml červ. vína, 3 PL zverinového vývaru, 2 PL strúhanky, kajenské korenie, 150 g kuriatok, 2 PL posekanej petržlenovej vňate, soľ, ml. č. korenie
Postup: Umyté, osušené srnčie rezne naklepeme, 2/3 bôčika a slaniny nakrájame na tenké plátky, potom na dhé prúžky, špikovaciou ihlou ich vtiahneme na viacerých miestach cez rezne, osolíme, okoreníme, ochutíme ml. červ. paprikou, obalíme v múke. Na veľkej panvici zohrejeme maslo, rezne prudko, krátko opečieme z oboch strán, vyberieme, odložíme do tepla. Vo výpeku opečieme očistenú nadrobno nakrájanú cibuľu, prilejeme víno, vývar, vmiešame strúhanku, ochutíme soľou, kajenským korením. Zvyšný bôčik, slaninu nakrájame na kocky, kuriatka očistíme, umyjeme. Všetko dáme do omáčky, zohrejeme, polejeme rezne, posypeme vňaťou.
Príloha: cestoviny.