Suroviny /4 porcie/: 400 g srnčieho chrbáta, soľ, tymian, 200 g oleja, 200 g zeleru, 1 dcl mlieka, 1 dcl šľahačky, 70 g masla, 200 g líst. cesta, 2 dule, 1 šalotka, 1 PL octu, 50 g sušených sliviek, 200 g dubákov, 1 vajce, 3 PL grenadínového sirupu
Postup: Srnčí chrbát nakrájame na 120 gramové porcie, posypeme nasekaným tymianom, pokvapkáme olejom a necháme marinovať 3 hodiny. Očistený zeler nakrájame na väčšie kúsky a dáme variť do slaného mlieka so šľahačkou. Keď je zeler mäkký, zlejeme polovicu nálevu, v ktorom sme ho varili a rozmixujeme ponorným mixérom. Do chutíme soľou, pridáme polovicu masla. Duly rozrežeme, vyberieme jadrovník a dáme variť do vody s grenadínovým sirupom. Po zovretí varíme ešte 10 minút. Necháme vychladnúť. Šalotku nakrájame nadrobno, orestujeme na oleji, pridáme huby nakrájané na plátky a najemno nasekaný cesnak. Restujeme, kým sa nevyvarí všetka voda z hríbov. Dochutíme soľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Uvarené dule nakrájame na mesiačiky a opečieme na rozohriatom masle.
Lístkové cesto rozvaľkáme a nakrájame na rovnaké 4 štvorce. Srnčie mäso opečieme na panvici z každej strany 2 minúty. Potrieme zelerovým pyré, polovicou restovaných dubákov a prekryjeme lístkovým cestom. To potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v rozohriatej rúre na 190 stupňov C 10 minút.