Suroviny /4 osoby/: 800 g jelenieho stehna, 500 g bielej slaniny, 150 g oleja, 4 zelery, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, 50 g rajčinového pretlaku, divoké korenie, 2 bobkové listy, 4 guľky nového korenia, 8 guliek mletého čierneho korenia, 4 väčšie dubáky, 0,5 l kurcieho alebo zeleninového vývaru, 2 šalotky, 4 PL creme fraiche
Postup: Mäso nakrájame na valčeky po vláknach, našpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme zo všetkých strán dozlatista. Na rovnakom oleji,na ktorom sme opekali mäso, orestujeme 1/4 zeleru, mrkvu, petržlen nakrájané na kocky 1 cm a pridáme korenie.
Keď je zelenina opečená do zlatohneda, pridáme cibuľu nakrájanú na rovnako veľké kusy a orestujeme. Potom pridáme rajčinový pretlak, orestujeme, zalejeme vodou. Keď sa základ zavarí, vložíme opečené mäso a dusíme domäkka. Potom omáčku precedíme, pridáme do nej nakrájané dubáky.
Pyré: Na oleji orestujeme šalotku, najemno do sklovita. Zalejeme ju vývarom a pridáme na menšie kúsky nakrájaný zeler a varíme domäkka. Precedíme. Zeler rozmixuje na pyré, pridáme creme fraiche, osolíme a okoreníme.