Suroviny (4 porcie): 750 g bravčového mäsa, 4 paradajky, soľ, 2 PL oleja, pár zrniek čierneho korenia, mletá červená paprika, 500 g zemiakov, 1 pór, trochu majoránu, 150 ml smotany na šľahanie, 1 PL hladkej múky, mleté čierne korenie

Postup: Umyté, osušené mäso nakrájame na kocky, umyté, očistené paradajky nakrájame. V pekáči zohrejeme olej, mäso prudko opečieme, osolíme, vmiešame korenie, papriku, podlejeme 1/2 l vody, pridáme paradajky, prikryjeme, pri miernej teplote dusíme 1 h. Ošúpané, umyté zemiaky nakrájame na kolieska, pridáme k mäsu, primiešame majorán po 1/2 h varenia podlejeme 1/3 smotany 400 ml vody. Vo zvyšku smotany nahladko rozmiešame múku, vlejeme do pekáča, necháme prevrieť, zahustíme, necháme pobublávať, dochutíme soľou, mletým korením.