Suroviny: 1500 g mäsa z diviny na guláš, 75 g nakrájanej prerastenej slaniny, 3 nakrájané cibule, 20 g margarínu, 300 g póru nakrájaného na kolieska, 500 g nakrájaných húb, 100 g paradajkového pretlaku, 100 g múky, 2 bobkové listy, 10 bobuliek borievok, 3 ČL soli, 1/2 ČL čierneho korenia, 250 ml červeného vína, 750 ml vody 100 ml šľahačky, 50 g šípkovej marmelády alebo ríbezľového želé
Postup: V pekáči podusíme cibuľu s margarínom dohneda. Vložíme kocky mäsa a opečieme, pridáme pór a huby a ešte 10 minút dusíme. Pridáme paradajkový pretlak, múku bobkový list, borievky, soľ, korenie, marmeládu a všetko občas premiešame. Prilejeme červené víno a neprikryté pečieme vo vyhriatej rúre na 170-190 stupňov C 45 minút. Mäso obrátime, zalejeme vodou a pečieme ďalších 45 minút. Všetko premiešame.
Pred podávaním KL nanesieme kopčeky šľahačky.