Suroviny (6 porcií):   750  g  kuriatok,  300   ml  leča,  100  g prerastenej údenej slaniny, 500 g zemiakov, majorán, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, nové korenie, borievky, rasca, vegeta soľ, bokový list, 1 PL hr. múky

Postup: Slaninu nakrájame nadrobno,   ošúpanú  cibuľu  pokrájame  na  drobné kocky, spolu opražíme, pridáme umyté, osušené, pokrájané huby, orestujeme, až sa voda vyparí, ochutíme soľou, ml. paprikou, oboma koreniami, borievkou, rascou, bobkovým listom, nakoniec pridáme lečo, zalejeme vodou, dusíme pod pokrievkou 30 minút, podľa potreby podlievame vodou.

Pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, až sú mäkké guláš zahustíme múkou, nakoniec pridáme majorán.

Príloha: chlieb.