Suroviny (4 porcie): 4 väčšie plátky hovädzieho mäsa, 5 - 6 strúčikov cesnaku, 6 PL strúhanky, 2 vajcia, 5 PL hladkej múky, olej, 8 plátkov anglickej slaniny, 500 g zemiakov, 4 veľké cibule, 1 PL Vegety, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ
Postup: Umyté, osušené mäso naklepeme, potrieme roztlačeným cesnakom, osolíme, okoreníme, ochutíme vegetou, mletou paprikou, necháme odležať. Obalíme ho v strúhanke, vajciach, v múke, opečieme z oboch strán na oleji. Vložíme do zapekacej misy na plátky slaniny. Cibuľu, očistené zemiaky nakrájame na kolieska, dáme na mäso. Môžeme vytvoriť viac vrstiev, zapečieme.
K jedlu sa hodí dresing: biely jogurt, 1 strúčik cesnaku, nakrájaná pažítka.