Suroviny (pre 4 osoby): 170 g čínskych rezancov, 1 polievková lyžica slnečnicového oleja, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička postrúhaného ďumbiera, 1 veľká červená paprika, 125 g malých šampiňónov, 1 rezeň sviečkovice, 4 mladé cibuľky, 33 polievkové lyžice sladkej čínskej omáčky, 1 polievková lyžica sójovej omáčky

Postup: Rezance dáme do misky, zalejeme vriacou vodou tak, aby boli ponorené a necháme 5 minút máčať. Medzitým vo veľkej panvici rozohrejeme slnečnicový olej. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak, ďumbier a veľmi prudko opražíme, kým nezačnú rozvoniavať. Premiešame papriku nakrájanú na rezančeky a prepolené šampiňóny. Opekáme na silnom ohni 3 minúty, kým nezačnú mäknúť. Pridáme rezančeky sviečkovice, hrášok, mladú cibuľku a opekáme ešte 2 minúty, kým mäso nezačne hnednúť. Vlejeme sladkú čínsku omáčku a dôkladne premiešame, kým nezovrie.

Rezance scedíme a podávame spolu s mäsom.