Suroviny: 3 PL sójovej omáčky, 2 ČL kryštálového cukru, 500 g hovädzieho steaku pokrájaného na rezančeky, 1 hlávka brokolice, 2 šálky posekaných húb, 1 červené paprika, 1 šálka cukrového hrášku, 4 cibuľky, 1 PL roztlačeného cesnaku, 1 PL nasekaného ďumbiera, 1/3 šálky kuracieho vývaru, 1 PL octu, 2 ČL kukuričnej múčky, 2 PL rastlinného oleja

Postup: V mise zmiešame 1 PL sójovej omáčky s cukrom, vložíme do nej hovädzinu, marinujeme 20 m. Brokolicu varíme v pare 4 m, ochladíme studenou vodou. V panvici zohrejeme olej, opražíme na ňom mäso doružova, vyberieme. Do panvice nasypeme všetku zeleninu, cesnak, ďumbier, dusíme 5 min.. V miske zmiešame vývar, zvyšnú sójovú omáčku, ocot, kukuričnú múčku na hladkú zmes, nalejeme do panvice, necháme zovrieť, pridáme brokolicu, mäso, chvíľu prehrejeme.