Suroviny (pre 4 osoby): 1 kg jahňacieho mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 10 lyžíc olivového olej, 2 polievkové lyžice oregana, 3 paradajky, kúsok šalátovej uhorky, 1 zelená paprika, 1 cibuľa, 125 g ovčieho syra, 2 polievkové lyžice bieleho vinného octu
Postup: Asi 12 špajdlí namočíme na 30 minút do studenej vody. Z mäsa odstránime šľachy a tuk, pokrájame ho na menšie kúsky a napichneme na špajdle. Zmiešame 1/2 čajovej lyžičky soli, čierne korenie, citrónovú šťavu, 8 polievkových lyžíc olivového oleja a 1/2 čajovej lyžičky oregana. Mäsové špízy položíme na plochú misu, dobre potrieme marinádou, zakryjeme a necháme 2 hodiny odležať. Potom ich vyberieme, necháme odkvapkať a opekáme zo všetkých strán 8 minút. Paradajky nakrájame na menšie kúsky, uhorky očistíme a nakrájame na kocky. Papriku umyjeme, očistíme a pokrájame na pásiky. Cibuľu očistíme a pokrájame na tenké plátky. Ovčí syr pomrvíme a pomiešame so zeleninou. Pridáme soľ, čierne korenie ocot a 2 polievkové lyžice olivového oleja.
Servírujeme posypané oreganom.