Suroviny: 1,5 kg jahňacieho stehna, 30 g masla, 20 strúčikov cesnaku, 1 cibuľa, 1 mrkva, 2 poháre suchého bieleho vína,1 pohár olivového oleja, 3 PL múky, po 1 PL sušeného tymianu, rozmarínu, majoránu, mleté čierne korenie soľ
Postup: V pekáči rozohrejeme olej, pridáme na plátky nakrájanú mrkvu, cibuľu, sušené bylinky. Umyté stehno posolíme, dáme do pekáča, prudko zo všetkých strán opečieme, potom zmiernime oheň, priryté dusíme 30 m.
Mäso vyberieme, šťavu zahustíme múkou, chvíľu posmažíme, pridáme víno, necháme prejsť varom, omáčku prepasírujeme. Mäso vrátime do šťavy, pridáme neošúpané, dlaňou roztlačené strúčiky cesnaku a maslo. Pečieme domäkka 1,5 h pri 180 °C, občas podlejeme.