Suroviny: 800 g kačacích pŕs, 2 dl likéru z čiernych ríbezlí, 2,5 dl červeného vína, 1 PL kukuričnej múky, 250 g malín (môže byť aj kompót), soľ, škorica, korenie, hnedý cukor
Postup: Kačacie prsia mierne okoreníme a na 2 - 3 dni naložíme do oleja (môžeme ich posypať aj rozmarínom). Kačaciu kožu treba buď poprepichovať alebo narezať na väčšie pruhy. Kačacina a zapeká vždy kožou dole. Prsia vložíme do rozpálenej panvice. Vyškvaríme z nich masť a vyberieme ich. Väčšie množstvo masti z panvice odlejeme a mäsitú časť posypeme koreninovou zmesou (soľ, škorica, hnedý cukor, mleté korenie). Mäso vložíme späť do panvice piecť a to tak, aby okorenená časť bola dole.
Ríbezľový likér zmiešame s vínom a kukuričnou múčkou. Zmes nalejeme na kačacie prsia varíme aspoň 6 - 8 min, kým omáčka nezhustne. Mäso vyberieme a do omáčky pridáme maliny. Ovocie povaríme so šťavou z mäsa 1 - 2 mi.
Prsia podávame na tanieri poliate omáčkou a ozdobené petržlenovou vňaťou a tymianom.