Suroviny (pre 4 osoby): 1 mäsitá kačica, soľ, mleté čierne korenie, 1 zväzok estragónu, 1 zväzok majoránu, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, 1 cibuľa, 1 jablko, 1/2 l vody, 1 PL kačacej masti
Postup: Kačicu zvonka i zvnútra dôkladne umyjeme krídla a krk odrežeme. Trup osolíme a okorením mletým čiernym korením V miske pripravíme plnku.
Majorán a estragón nasekáme a zmiešame s nasekaným jablkom. Lyžicou naplníme kačicu plnkou a cikcakovite zašijeme otvoru. Ihlu s niťou prepichneme cez stehno a trup zavedieme cez druhé stehno, niť zviažeme. Kačicu položíme prsami nadol na rošt pekáča a podlejeme ju 1/8 l vody. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. Krídla a krk opečieme na masti, podlejeme zvyšnou vodou a pomaly varíme. Rúru vyhrejeme na 200 °C, kačicu obrátime a 1 hodinu pečieme, pri čom ju podlievame výpekom. Plnku z kačice vyberieme, zmiešame s výpekom, trochu povaríme, prepasírujeme.
K upečenému mäsu sa výborne hodí hrozno s jablkom.