Suroviny (4 porcie): 400 g kuracích pŕs, 50 g tvrdého syra, 50 g šunky, 100 ml mäsového vývaru, mleté čierne korenie, soľ, hladká múka, olej

Postup: Kuracie prsia nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a jemne poprášime múkou. Z oboch strán opečieme na panvici na horúcom oleji a vyberieme na zohriaty tanier. Vo výpeku na krátko opečieme nadrobno pokrájanú šunku a vyberieme. Šťavu zahustíme lyžicou hladkej múky a zalejeme horúcim vývarom. Pár minút povaríme. Kuracie medajlóniky podávame poliate šťavou, posypané šunkou, postrúhaným syrom a so zeleninovou prílohou. Naklepané mäso solíme až tesne pred tepelnou úpravou. Soľ pomáha uvoľňovať šťavu z mäsa, ktoré sa potom zle opeká a viac prská.