Suroviny: 2 kuracie stehná, soľ, olivový olej, grilovacie korenie, prelisovaný cesnak, mletá sladká červená paprika, pór

Omáčka: 100 g majonézy, 100 g kyslej smotany, prelisovaný cesnak, soľ, mleté biele korenie, pažítka

Postup: Umyté a osušené kuracie stehná posolíme a necháme 30 minút odležať na chladnom mieste. Potom preložíme do vymastenej zapekacej misy, prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry. Asi v polovici pečenia alobal odstránime a stehná potierame zmesou olivového oleja, grilovacieho korenia, mletej sladkej červenej papriky a prelisovaného cesnaku. Stehná dopečieme. Podávame s kúskami restovaného póru a s omáčkou.

Omáčka: Majonézu, kyslú smotanu, prelisovaný cesnak a nakrájanú pažítku zmiešame.

Ochutíme soľou a mletým bielym korením.