Suroviny: 3 strúčiky cesnaku, 3 PL olivového oleja, 4 kuracie stehná (asi po 220 g), soľ
Omáčka: 1/2 chemicky neošetreného pomaranča, 6 PL brusnicového kompótu, 1 ČL štipľavej horčice, 2 PL citrónovej šťavy, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1 sušená červená kajenská paprička
Postup: Cesnak ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s olejom. Zmesou potrieme dookola kurčacie stehná, prikryjeme, dáme marinovať na 3 3 hodiny do chladničky. Štetcom alebo prstom odstránime so stehien cesnakový olej do pripravenej nádoby a odložíme. Stehná posolíme a zo všetkých strán ich necháme 10 minút opekať na suchej panvici. Teplotu postupne znižujeme zo silnej na miernu. Kurčacie stehná v panvici opäť potrieme cesnakovým olejom. Potom ich za stáleho obracania opekáme ďalších 10 až 15 minút - teplotu zvyšujeme z miernej na strednú. Stehná vyberieme a necháme vychladnúť. Pomarančovú kôru ostrúhame a dužinu vylisujeme. Brusnice zmiešame s horčicou, citrónovou šťavou, zázvorom, pomarančovou kôrou a šťavou. Kajenskú papričku prstami rozdrvíme a zamiešame do omáčky.
Omáčku podávame k pečeným kuracím stehnám. K tomu sa hodí bageta alebo chlieb s maslom.