Suroviny (4 porcie): 600 g kuracích pŕs, 100 g šunky, 50 g tvrdého syra (eidam, ementál/, 100 g bryndze, 100 g syra Niva, 4 plátky kápie, hladká múka, 200 ml slepačieho vývaru, 40 g masla, 1 jablko, šľahačková smotana, worchesterská omáčka, mleté čierne korenie, soľ, olej

Postup: Očistené a umyté kuracie prsia nakrájame na približne rovnaké kúsky, mierne naklepeme, osolíme, okoreníme. Na plátky mäsa poukladáme šunku, syr, navrstvíme bryndzu a Nivu (kúsok necháme do omáčky). Navrch položíme kúsok kápie. Takto naplnené plátky mäsa spojíme ihlou alebo kuchynskou niťou alebo špáradlom do tvaru batôžteka, opečieme z oboch strán na horúcom oleji, poprášime hladkou múkou a podlejeme vývarom. Približne po 10 minútach dusené mäso vyberieme. Do výpeku pridáme maslo, zvyšok Nivy, prípadne plátky mierne duseného jablka a chvíľu povaríme. Šťavu môžeme zjemniť šľahačkovou smotanou a dochutiť worchesterskou omáčkou. Batôžky servírujeme poliate omáčkou, vhodnou prílohou je dusená ryža.