Suroviny (pre 4 osoby): 2 malé kurčatá, mleté čierne korenie, 2 Pl masla, 4 stredne veľké mrkvy, 1 stredne veľká cibuľa, 1 bobkový list, 1/2 ČL sušeného rozmarínu, 1/4 l kuracieho vývaru, 250 g razenej fazuľky, 2 ČL škrobovej múčky

Postup: Kurča po dĺžke rozpolíme, osolíme a okoreníme. V pekáči roztopíme maslo a kurčatá doň položíme kožou nadol. Opekáme asi 10 minút, v polovici kurčatá obrátime. Medzitým oškrabeme mrkvu a nakrájame na 2 cm dlhé rezančeky. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na plátky. Podľa chuti odlejeme tuk z pekáča, pridáme mrkvu, cibuľu, bobkový list, rozmarín 175 ml vývaru, všetko zmiešame, privedieme do varu. Teplotu znížime, pekáč prikryjeme a necháme 5 minút dusiť. Medzitým rozmrazíme fazuľku pod horúcou vodou, potom ju pokrájame na menšie kúsky, pridáme ostatnú zeleninu a dusíme 12 minút, kým mäso nie je mäkké. V šálke rozmiešame vo zvyšnom vývare škrobovú múčku. Kurča vyberieme, vývar s múčkou prilejeme k zelenine, miešame, kým omáčka nezhustne. Odstránime bobkový list a podávame.