Suroviny (4 porcie): 500 g kuracích pŕs, mleté biele korenie, soľ, 500 g cukiny, 1 cibuľa, 2 PL oleja, 30 g masla, 2 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, nasekaná petržlenová vňať

Syrová omáčka: 25 g masla, 30 g hladkej múky, 1/4 l mlieka, soľ, mleté biele korenie, trochu nastrúhaného muškátového orieška, 1 žĺtok, 1/8 l smotany na šľahanie, 50 g tvrdého nastrúhaného syra

Postup: Rúru predhrejeme na 200 °C. Mäso nakrájame na centimetrové rezance, osolíme a okoreníme. Cukinu umyjeme, prerežeme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame. Paradajky umyjeme a nakrájame. Na panvici zohrejme olej, pridáme mäso, za stáleho miešania prudko opečieme. Vyberieme z panvice, odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme maslo, pridáme cibuľu, cukinu, cesnak, paradajky, dochutíme soľou a korením.

Omáčka: V hrnci rozpustíme maslo, vmiešame múku, zapražíme, podlejeme mliekom a metličkou nahladko vymiešame. Dochutíme soľou, mletým korením a trochou nastrúhaného muškátového orieška. Žĺtok rozmiešame so smotanou na šľahanie, prilejeme do hrnca a za stáleho miešania necháme zovrieť. Ak omáčka nie je hladká, precedíme ju cez husté sito. Nakoniec pridáme nastrúhaný syr, miešame tak dlho, kým sa neroztopí. Na hlboký vymastený plech dáme vrstvu mäsa, zeleniny, zalejeme syrovou omáčkou, vložíme do predhriatej rúry a zapečieme.