Suroviny (pre 4 osoby): 4 vykostené kuracie prsia, soľ, čierne korenie, 1/2 červenej, 1/2 zelenej papriky, 2 PL oleja, 1/4 kuracieho vývaru, 1 ČL sušenej bazalky, 2 PL suchého bieleho vína, 1 ČL škrobovej múčky

Postup: Kuracie prsia osolíme, okoreníme. Papriku umyjeme, odstránime jadrovník a biele rebrá. Polovicu každej papriky nakrájame na malé kocky. V panvici rozohrejeme olej, kuracie mäso opečieme po oboch stranách dozlata, 5 minút z každej strany. Mäso potom preložíme na servírovaciu misu. Panvicu vytrieme papierovou servítkou a vlejeme vývar. Pridáme bazalku, krátko povaríme, vsypeme papriku a varíme 3 minúty. V šálke zmiešame múčku s vínom a omáčku vlejeme do panvice. Zmes povaríme, kým nezhustne, potom ňou zalejeme kuracie prsia.