Suroviny (6 - 8 porcií): väčšie kurča (1,8 kg), 250 g šalotky, cesnak 2 strúčky, 150 g šampiňónov, malá viazanička tymianu, 350 ml červeného vína, 100 ml slepačieho vývaru, bobkový list, olej, soľ
Postup: Kurča umyjeme, osušíme, rozdelíme na 6 - 8 častí a posolíme. Šalotku očistíme a pokrájame na tenké plátky, cesnak nakrájame na tenké plátky. Šampiňóny očistíme, pokrájame na plátky. Menší plech alebo jenskú misu vymastíme, pridáme kúsky mäsa, šalotku, cesnak, šampiňóny a bobkový list, osolíme a okoreníme. a posypeme posekaným tymiánom. Všetko zalejeme červeným vínom a pečieme 10 min., kým sa víno takmer neodparí. Potom prilejeme slepačí vývar a zakryté pečieme ešte asi 20 minút. Posledných 5 min. pekáč odkryjeme a mäso pečieme doružova. Elektrická rúra 200 teplovzdušná 180 °C, plynová stupeň 4, čas pečenia 30 - 35 minút. Podávame s čerstvou bagetou alebo chlebom.