Suroviny (pre 4 osoby): 400 g kuracích pŕs bez kože, 1/4 ČL soli, 120 g lístkového cesta, 1 bielok, 2 mrkvy, 160 g mrazenej kukurice, 150 g mrazeného hrášku, 120 g mrazených alebo nakladaných cibuliek, 125 ml kandizovaného ovocia, 3 PL hladkej múky, 1 1/2 ČL masla, 1/4 ČL mletého čierneho korenia
Postup: Kuracie prsia dáme do hrnca so štipkou soli a vody tak, aby boli ponorené. Na strednom plameni necháme zovrieť, potom oheň stíšime a mäso dusíme 15 minút. Vychladnuté mäso pokrájame na malé kúsky, 250 ml šťavy odložíme nabok. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 3 mm a vykrajujeme štvorčeky veľkosti zapekacej misky, preložíme ich na plech, potrieme bielkom a pečieme 12 min. pri 200 °C. Medzitým uvaríme mrkvu s múkou. V hrnci roztopíme maslo, pridáme mlieko a potom šťavu z mäsa. Miešame 5 min., kým omáčka nezovrie. Pridáme kúsky kuraťa, mrkvu, kukuricu, hrášok, cibuľky, korenie a zvyšok soli. Varíme 3 minúty. Zmesou naplníme 4 zapekacie misky a zapekáme 15 minút.
Misku podávame s koláčom z lístkového cesta.