Suroviny (4 porcie): 400 g kuracích pŕs, 1 jablko, 1 strúčik cesnaku, 7 PL oleja, 3 PL citrónovej šťavy, PL karí, veľká mrkva, 1 červená, 1 zelená paprika, 2 malé cibule, soľ, 12 tenkých plátkov prerastenej slaninky, 2 PL sladkej smotany, mleté korenie
Postup: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na 12 menších plátkov. Cesnak prelisujeme do misy, pridáme 4 PL oleja, citrónovú šťavu, karí a premiešame. Mäso vložíme do marinády a necháme stáť asi 1 hod. Očistenú mrkvu nakrájame na šikmé oválky, ktoré povaríme v slanej vode asi 3 min. Papriku nakrájame na kúsky, cibuľu olúpeme a rozdelíme na 8 dielov. Mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať. Každý kus mäsa zabalíme do plátku slaniny. Na ihly nabodneme 4 závitky, striedavo ich prekladáme zeleninou, tak aby bola na začiatku a konci ihly. Osolíme, okoreníme a opekáme 8 - 10 min. za občasného otáčania. Počas opekania potierame marinádou.
Omáčka: Do výpeku pridáme citrónovú šťavu, 125 ml vývaru, nakrájané alebo nastrúhané jablko, ktoré rozvaríme v omáčke. Ochutíme medom, citrónovou šťavou a karí. Zjemníme 2 PL smotany.