Suroviny: Kura 1,5 - 2 kg, 100 g mladej cibuľky, 100 g mrkvy, 100 g červenej papriky,m 50 ml olej, 1 PL Podravky s bylinkami, 300 g mletých kuracích pŕs, štipka soli, 1 ČL oregana

Postup: Umytú, očistenú cibuľku, mrkvu, papriku nakrájame na tenké prúžky, opražíme na 2 - 3 ČL oleja, necháme vychladnúť, premiešame s mletým kuracím mäsom, pridáme oregano, Podravku. Kura narežeme po dĺžke chrbta, pozorne vykostíme okrem stehien, mäso z krídiel pritlačíme, osolíme zvonku i zvnútra. Plnku rozdelíme po povrchu kurčaťa, zašijeme otvor na chrbte. Kura má mať pôvodný tvar, polejeme ho zohriatym zvyšným olejom, pečieme v rúre pri 180 - 200 °C 45 - 50 min., podlievame teplou vodou. Upečené kura nakrájame, podávame s pečenými zemiakmi a hlávkovým šalátom.