Suroviny: 1 mladé kurča rozdelené na 8 kusov, šťava zo zeleného citróna, 3 strúčiky cesnaku, 4 dl bieleho jogurtu, kúsok zázvoru, 1 ČL kurkumy, šafran, štipka kajenského korenia, soľ, korenie

Postup: Cesnak, zázvor jemne nastrúhame, zmiešame s citrónovou šťavou, jogurtom, koreninami. Z kurčaťa stiahneme kožu, jemne ho narežeme, osolíme, dáme do hlbšej nádoby, zalejeme marinádou, necháme marinovať 4 h. Potom grilujeme 40 m, často obraciame, polievame marinádou. Pred podávaním pokvapkáme citrónovou šťavou, obložíme zeleninou, hlávkovým šalátom, kapustou, vhodná je ozdoba šalátom, kapustou, paradajkami, vhodná je ozdobne nakrájaná reďkovka, či iné sezónna zelenina.